Hoe is Sparkling Kids Drenthe ontstaan?

Op prachtige wijze mochten wij als kerngroep samenkomen. Nadat wij elkaar hadden gevonden, ging alles stromen. We hadden allemaal een zelfde droom voor ogen: een veilige leeromgeving waarin kinderen mogen ZIJN en hun eigen ik mogen ontmoeten. Dat ze kunnen leren: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn passies? Wat zijn mijn talenten? Waar wordt mijn hart blij van?

Toen wij de prachtige mensen van Sparkling Kids Utrecht mochten ont-moeten, wisten we gelijk dat er een locatie in Drenthe zou komen. Sparkling Kids is namelijk precies wat wij willen voor onze kinderen. En hoe mooi is het, dat wij onze krachten samen kunnen bundelen en onze droom werkelijkheid laten worden. Zo is het begin van iets moois ontstaan. En dit willen wij nu samen de wereld in laten stromen. De kinderen mogen binnen onze learning community vanuit hun eigen krachten ontdekken, geen tijd- en prestatiedruk, maar gewoon ZIJN. Voelen, ontdekken en genieten. Kind zijn zoals een kind mag zijn. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij dit samen mogen ontwikkelen en een fijne learning community creëren in de vorm van Sparkling Kids Drenthe.

Voor wie is Sparkling Kids Drenthe?

Hooggevoelige kinderen, nieuwe tijdskinderen en kinderen van bewuste ouders.

Hoe leren kinderen bij Sparkling Kids Drenthe?

Wat vind je leuk? Waar word je blij van? Als je doet wat je leuk vindt, leer je het gemakkelijkste omdat je vanuit je intrinsieke motivatie dingen gaat leren. Dingen die je heel graag wilt weten spreken je aan en daarkan je in korte tijd bijvoorbeeld rekenen of lezen. Leren is niet alleen werken uit een lesmethode, maar ook te doen.

Kinderen leren bij ons van het leven. Van zaadje tot een wortel op je bord. Door te werken in een moestuintje en het verzorgen van dieren. Samen voelen hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor het welzijn van de dieren en natuur. Maar ook creatief zijn, bewegen, gerechten bereiden, muziek maken, creëren, etc. Vanuit het individu worden er lessen aangeboden ipv een gezamenlijk leeraanbod. Er zullen, als de kinderen dit willen, ook gezamenlijk aanbod plaatsvinden in de vorm van bijvoorbeeld een kinderyogales, handenarbeid; zoals het maken van een vogelhuisje of een sleutelhanger haken etc. Ook hebben wij leermethoden in huis om werkboekjes te kunnen aanbieden als kinderen dit willen. Kinderen hebben inspraak in beslissingen en we komen iedere week samen, waarin we gezamenlijk besluiten maken. Zo is iedereen mede eigenaar en dragen we samen onze learning community. Ook ouders worden betrokken en hebben inspraak binnen de learning community.

Kinderen van 4 t/m 14 jaar zijn van harte welkom voor afgestemde educatie. Er wordt niet getoetst op onze learning community. Er wordt gekeken naar wat een kind wel kan en naar de positieve krachten die een kind heeft. We werken met een leerlingvolgsysteem, die kinderen zelf kunnen bijhouden met behulp van ouders en begeleiders.