Gezien de omstandigheden rondom het Corona virus zal het Event worden uitgesteld tot later in het jaar. Wel zijn wij bezig met een online Event als tussenstap. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg het laatste nieuws op Facebook.

Krijg de tools om je kind ECHT te begrijpen zodat je de volledige bijdrage kunt gaan zien die ze zijn in de wereld.

De algemene opvatting als het gaat om het opvoeden van je kind is dat wij als volwassenen meer weten dan de kinderen en dat wij verantwoordelijk zijn voor hun “opvoeding.”

Maar is dit wel waar?

Wat we zien is dat er steeds meer kinderen komen die we niet meer in een “boxje” kunnen plaatsen.
We noemen dat vaak nieuwetijdskinderen.

Het zijn vaak hooggevoelige en wijze kinderen die hier met een belangrijke reden op aarde zijn gekomen.
Maar als we dat niet zien en we weten niet hoe we met die kinderen om moeten gaan en wat hun doel op aarde is, dan ervaren zowel wij als zij contrast.

En dat zien we nu veel gebeuren. Dit uit zich onder meer in problemen op school of “labels” als ADHD, ADD of autisme.
In het ergste geval komen deze kinderen ziek thuis te zitten.
Ouders voelen zich vaak radeloos. Ze worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd zonder wezenlijke en structurele oplossing.
Soms wordt een kind zelfs in een zorginstelling geplaatst omdat er geen passend onderwijs is.
En laat het duidelijk zijn dat dit NIET is waarvoor deze kinderen naar aarde zijn gekomen.

Waarom zijn ze dan WEL naar aarde gekomen?

Ten eerste om ons iets te leren.
Ze willen ons leren om “zoals het hoort” compleet los te laten en te gaan zien dat er veel meer mogelijk is dan wij denken en op dit moment kunnen zien.

Ze zijn eigenlijk ONZE leraren in plaats van dat wij HUN leraren zijn.
En het wordt de hoogste tijd dat we dat gaan zien, erkennen EN als allerbelangrijkste er naar gaan leven en handelen.
Met deze speciale dag willen wij, van Sparkling Kids, daar een bijdrage aan leveren.
EN alle opbrengsten van deze bijzondere dag gaan naar de Stichting Sparkling Kids.

Wat doet deze Stichting? En wat gaan we doen op deze unieke dag?

We hebben een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd die je hier alles over gaan leren.

Wie zijn de sprekers?

Saskia Markestein – Lezing Spiegelkinderen

Saskia Markestein, Kindertolk, Oudercoach en Energetisch therapeut, werkt met de spiegel van kinderen en verzorgt de lezing spiegelkinderen. Tijdens deze interessante lezing zal duidelijk worden waarom opvoeding oude stijl vaak niet werkt en waarom kinderen van deze tijd ons uitnodigen om dieper in onszelf te kijken. Saskia brengt al haar gevoel en passie in haar werk en inspireert met haar liefde en bewustzijn mensen op het pad van bewustwording en persoonlijke groei.

Haar hart gaat uit naar de puurheid van kinderen.
Haar innerlijke stem volgend, geeft ze ouders inzichten en inspiratie over bewust ouderschap opdat kinderen kind mogen zijn en blijven.

Ouders komen de coaching en behandelingen van Saskia dichter bij zichzelf met als resultaat meer rust en balans in het gezin. Vaak gaat het als vanzelf met de kinderen ook beter, omdat de energie van mama of papa blijvend is veranderd.

Ouders zijn een heel belangrijke schakel als het gaat om het welzijn van hun kind(eren). Er is een onzichtbaar lijntje tussen ouder en kind, waarkinderen onbewust emoties, beperkende gevoelens, overtuigingen, stress en onrust van hun ouders kunnen oppikken. We noemen dit ook wel de spiegel van kinderen.

De meeste ouders richten zich op opvoedmethodes of bepaalde technieken, maar vergeten dat ze het voorbeeld zijn voor hun kind als het gaat om hoe ze in het leven staan
Houd je als ouder oprecht van jezelf, maak je je eigen keuzes, blijf je dichtbij jezelf, geef je goed je grenzen aan en ben je innerlijk in balans? Dat zijn zo maar een aantal vragen waar je bij stil mag staan als het wat minder gaat in je gezin.

Ouders willen het zó goed doen voor hun kinderen dat ze voorbij lopen aan essentiële zaken in hun eigen leven en hun binnenwereld. En dát is wat kinderen spiegelen. Kinderen hebben ouders nodig die in balans zijn. Dat biedt rust en veiligheid.

Je hoeft je kind niet meer op te voeden op de traditionele manier als je zelf leeft vanuit het voorbeeld van de persoon die je wilt zijn.

Wees zelf de verandering die je in je kind wilt zien.”

Thjum

Thjum (26) is cabaretier, sociaal werker en onderwijsvernieuwer. In 2018 won Thjum de jury- en publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. In 2020 stond Thjum met zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ in de Finale van het BNN VARA Leids Cabaret Festival. Momenteel is hij met zijn mede finalisten aan het touren het hele land. Thjum heeft ondertussen echter niet vergeten waar zijn hart ligt: Onderwijs.

Thjum (26) is cabaretier, sociaal werker en onderwijsvernieuwer. In 2018 won Thjum de jury- en publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. In 2020 stond Thjum met zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ in de Finale van het BNN VARA Leids Cabaret Festival. Momenteel is hij met zijn mede finalisten aan het touren het hele land. Thjum heeft ondertussen echter niet vergeten waar zijn hart ligt: Onderwijs.

Daarom komt hij ondanks de drukte graag zijn voorstelling spelen voor de mensen die in zijn ogen het belangrijkste werk ter wereld doen. Omdat hij iets te vertellen heeft. De Jury van het Leids Cabaret Festival verwoorden het als volgt: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in een, zonder dat de humor inboet aan kracht, het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

Eveline Ruitenberg – Kindertekeningen lezen & begrijpen.

Eveline is speltherapeut en mama van 4. Gebruikt al meer dan 20 jaar de kracht van tekeningen en spel in het begeleiden van kinderen en hun opvoeders. Het is haar missie om ieder kind zich écht gezien te laten voelen en daarkrijgt wat hij nodig heeft.

Eveline wordt gevolgd meer dan 35.000 mensen op social media. Ontwikkelde ook de trainingen ‘Kindertekeningen Lezen & Begrijpen’, ‘Ontdek de geheime wereld van tekeningen’ & ‘Opvoeden in Verbinding’. Meer dan 5500 mensen volgden een of meerdere van deze trainingen. Daarnaast ontwikkelde zij succesvolle weerbaarheidstrainingen voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

Gio Vogelaar

Gio werkte als gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op een internaatschool. Het meest heeft hij geleerd van de kinderen en jongeren met wie hij werkte.

Ze hielden hem regelmatig een spiegel voor over zijn eigen soms hypocriete gedrag. Als hij hen serieus nam en aandacht had voor hun verhaal en wensen, ontstond er pas echt contact. Wat je aandacht geeft, groeit! Dus kijkt Gio vooral naar de talenten en kwaliteiten van kinderen en jongeren. Zijn wens is een liefdevolle, gezonde samenleving, zonder etiketten als ADHD, Autisme, ODD et cetera, waar iedereen de ander aanvaard zoals ie is en dat begint bij leren houden van jezelf! Dat is wat we kinderen zouden dienen te leren.

Deze dag wordt verzorgd DOOR en VOOR de Stichting Sparkling Kids.

De opbrengsten van deze dag komen geheel ten goede van de Stichting Sparkling Kids.

Wat doet Stichting Sparkling Kids? Sparkling Kids heeft een fijne plek gecreëerd voor deze groep kinderen. Een plek waar ze weer op zoek mogen naar wie ze werkelijk zijn, wat ze zelf leuk vinden, waar hun hart sneller van gaat kloppen.
Waar ze volledig zichzelf mogen zijn en op hun eigen unieke wijze en tempo mogen ontwikkelen.

Sparkling Kids wil dat deze vorm van onderwijs en begeleiding voor ieder kind mogelijk is ongeacht de hulp- of zorgvraag en ongeacht zijn woonplek.
Naast het onderwijs heeft Sparkling Kids een ont-wikkelplek voor kinderen met een hulp- en/of zorgvraag. Het voordeel hiervan is dat de kinderen individuele begeleiding of groepsbegeleiding kunnen krijgen in de vorm van een PGB, vanuit jeugdzorg of de WLZ terwijl zij alsnog (gedeeltelijk) aan het onderwijs kunnen deelnemen. Hierkunnen we echt maatwerk bieden.

Initiatiefnemer van Sparkling Kids is Marianne Kloeth. Ze is moeder van een prachtige zoon van bijna 11 jaar, een klokkenluider. Haar missie is bewustzijn brengen en systemen veranderen voor te leven hoe het anders kan. Dit heeft geleid tot de oprichting van Sparkling Kids.

Afgelopen jaren is ze hem bewust geworden van alle systemen waarbinnen wij leven. Hij spiegelde haar alle overtuigingen die ze had, wat ze ooit geleerd had en hoe het hoorde. Hij vroeg haar, in eerste instantie vooral met gedrag en tegenwoordig ook letterlijk, deze overtuigingen los te laten, het systeem los te laten. Waarze kon zien welke oneindige mogelijkheden er vervolgens waren. Hij nodigde haar uit om bewust te worden.

Maar hoe dan…? Ze was bereid dit te gaan onderzoeken vele workshops-trainingen te volgen en gaan lezen over bewustzijn – wat kinderen ons te vertellen hebben. Dit leidde tot nog meer bewustzijn en dat leidde weer tot vertrouwen.
Vertrouwen op zijn en haar eigen weten was de kern.
Ze leerde zijn boodschappen te vertalen. Ze leerde om in de spiegel te kijken die hij haar voorhield. Ze durfde alle oude pedagogiek los te laten. Ze leerde te communiceren op zielsniveau. Ze kreeg tijdens de afgelopen jaren veel waardevolle tools aangereikt. Tools waarover alle ouders van deze tijd zouden moeten beschikken.
Het Sparkling Event is ontstaan vanuit het verlangen om ouders bewust te maken. En om ouders, die nog niet weten hoe dan wel, deze tools aan te reiken.

Dagvoorzitter – Maartje Koper

Maartje is Bewustzijnscoach en Wet van Aantrekkingskracht expert en ze draagt vernieuwend onderwijs een warm hart toe. Haar dochter zit zelf op een democratische school. Maar vernieuwend onderwijs staat nog ZO in de kinderschoenen. Het mag wat haar betreft van de pioniersfase naar de fase dat er serieus gekeken wordt naar het volgende level van co-creatie met onze kinderen.

En om onze kinderen als gelijkwaardig te zien en ze nog VEEL meer mogelijkheden te bieden. En daar hebben we tools voor nodig. Want hoe DOE je dat? En hoe breken we andere barrières heen mbt vernieuwend onderwijs en de stigma’s die er soms omheen hangen. Daarom draagt ze graag bij aan deze waardevolle en inspirerende dag.

Praktische Details

We nodigen je van harte uit om bij deze inspirerende en waardevolle dag te zijn om NOG beter te leren wat de spiegel zijn die onze kinderen voor ons zijn en wat de bijdrage is die wij aan HEN kunnen zijn.

De investering voor deze dag is slechts €55,55.

De investering is exclusief lunch. Lunch kan gekocht worden op de locatie zelf. Ook de opbrengst van de lunch komt ten goede van de Stichting. We vragen je van te voren om aan te geven als je van de lunch gebruik wil maken.

Dit event vindt plaats op zaterdag 11 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie: Het Witte Kerkje in Baarn, Kampstraat 8.

Stuur een e-mail met jouw gegevens naar Event@sparklingkids.eu o.v.v. kaarten als je bij dit waardevolle en unieke event aanwezig wilt zijn. Je ontvangt dan alle gegevens en informatie.

Testimonials

We hebben een aantal geweldige sprekers. Hierboven heb je al meer over ze kunnen lezen. Hieronder vind je nog een aantal geweldige testimonials.

Testimonials over Eveline:

“Eveline vertelt aan de hand van concrete voorbeelden. Ze is enthousiast en inspireert. Wat ik heel tof vind aan Eveline is dat ze heerlijk ‘down to earth’ is. Geen perfect verhaal dat ver weg of onmogelijk lijkt, maar duidelijk. Zodat iedereen denkt: ‘hey, dat kan ik ook!’ Het is herkenbaar, inspirerend en grappig.”

“Eveline is een onwijs positief mens. Je hebt genoeg aan haar energie om met een goed gevoel de deur uit te gaan. Ze gebruikt leuke en veelzeggende voorbeelden uit de praktijk waaruit haar kennis en interesse blijkt.”

“Eveline is open, nieuwsgierig, enthousiast en positief.
Met meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen begrijpt zij wat kinderen vertellen
zónder woorden. Via spel, tekeningen en lichaamstaal.”

Testimonials over Saskia:

Sanne over haar ervaring met Het Nieuwe Kind
Al jaren was ik op zoek naar de juiste hulp voor onze dochter, maar ook voor mij. Psychologen, psychotherapie, mindfulness coach, reflexintegratie, osteopathie. Nooit het besef gehad dat haar gedrag als een spiegel voor mij werkte.

Ze is mijn spiegel, omdat er bij mij veel op te ruimen was. Het lag niet aan dat arme meisje, terwijl ik zei en écht voelde dat ze ons gezin compleet ontwrichtte. De terugkomende depressieve gevoelens, grote onzekerheid en regelmatig met mezelf in de knoop zitten.
Als ik dingen kocht voelde ik me goed, een soort van koopziek kan je het gerust noemen. Een manier om toch steeds een lichtpuntje te kunnen creëren en dat ik me even wat beter voelde, materialisme. Bepaalde manieren hoe ik met relaties omging, wat zich steeds weer herhaalde. 

Maar vooral, ik zat té erg boven op mijn kinderen, ik snapte niet hoe het echt werkt! Wat ik dacht dat opvoeden was, de baas zijn, overwicht hebben, stem verheffen. Dat is hoe het NIET moet! Nu weet ik dat ik mijn kinderen moet voorleven hoe ik zou willen dat zij het oppakken. Een kwestie van zelfliefde, wat is voor mij belangrijk en waar kan ik mee verder.. En tuurlijk, het is nog een weg waarmee ik nog lang niet klaar ben. Maar in drie maanden tijd, heb ik gevonden wie ik zelf ben. Zodat ik dat nu aan mijn kinderen kan geven en ik veel minder vaak de spiegel nodig ben van mijn dochter.

Voor het eerst in mijn leven niet onzeker of depressieve gevoelens. Ik kan met trots zeggen dat ik trots ben op wie ik ben en wat ik doe. En dat is precies wat ik mijn mooie drie dochters wil voorleven. De sfeer in huis is anders, gemoedelijker.. met veel meer liefde. Echt veranderd! Dankzij Saskia die mijn ogen heeft geopend en mij heeft geleerd hoe alles bedoelt is van nature! Het materialisme is weg, fantastisch! Saskia bedankt! Je bent een fantastische vrouw! En je hebt hele waardevolle kennis, waarvan ik hoop dat vele moeders dat eigen mogen maken.

Merel — Een paar weken geleden heb ik een spiegelboodschap consult ontvangen van Saskia. Mijn zoontje was net 1 jaar geworden en het weinige slapen brak me op. Het was tijd om hier iets in te veranderen. Het consult heeft me heel veel inzicht gegeven in de situatie. Het liet me zien wat ik in mezelf kan veranderen zodat ons gezin beter gaat functioneren. Saskia is liefdevol, duidelijk en motiverend. Ik voel me krachtiger en kan keuzes maken die mij dienen en daarook mijn zoontje. Dankjewel Saskia!

Eva Stuivenberg-Dikkeboom, peuterspeelzaal ’t Startblok
Wij hebben Saskia uitgenodigd om bij ons (Peuterschool ‘t Startblok in Huizen) een ouderavond te verzorgen. Het werd een prachtige avond vol met herkenbare thema’s. Ouders vonden veel herkenning ook bij elkaar. Een echte aanrader! Dank je wel Saskia.

Stuur een e-mail met jouw gegevens naar Event@sparklingkids.eu o.v.v. kaarten als je bij dit waardevolle en unieke event aanwezig wilt zijn. Je ontvangt dan alle gegevens en informatie.