Praktische informatie

Kleinschalig en gemoedelijk

Wij kunnen maximaal 20 kinderen plaatsen op onze school. Hier hebben we, om meerdere redenen, bewust voor gekozen. Veel kinderen op onze school zijn hooggevoelig en hebben last van teveel prikkels. Daarnaast vinden we het belangrijk om ook echt één op één contact te hebben. En we vinden het fijn om een echt huiskamergevoel te creëren. Bij voldoende belangstelling zal er een locatie bij komen.

Locatie

Wij zijn nog op zoek naar een fijne locatie in (de buurt van) Utrecht. Wij hebben totdat we een vaste locatie hebben andere mogelijkheden gecreëerd voor de kinderen. Op dit moment zijn we 3 dagen in de week geopend d.w.z. dat we 3 dagen in de week activiteiten organiseren. Bij activiteiten kunt u denken aan een dag(deel) in een
Museum
Atelier
Sportzaal
Kinderboerderij
Natuur
Workshop
Bedrijf
Winkel
Dierenasiel

Wij luisteren naar de ideeën van de kinderen en onderzoeken hierin de mogelijkheden. Ondanks dat we hopen dat de locatie die we op het oog hebben doorgaat, zien we in deze activiteiten ook volop mogelijkheden om de kinderen te laten kennismaken met de maatschappij en hiervan te leren. De kinderen krijgen de mogelijkheid om de maatschappij te onderzoeken in zijn vele facetten. Wij zien dat deze activiteiten een grote bijdrage zijn aan de kinderen en we geloven in deze natuurlijke manier van natuurlijk leren. Daarom hebben wij deze activiteiten op een dusdanige manier geïntegreerd in ons programma dat we deze kunnen continueren op een vaste locatie.
Ook zijn we altijd nog op zoek naar mensen die hier een bijdrage in willen leveren. Dus heeft u of kunt u iets wat een bijdrage voor de kinderen zal zijn? Wilt u dan contact met ons opnemen?

Dagindeling

Elke dag zullen we beginnen met een meditatie. Dit zal ons helpen om ons te verbinden met onszelf, elkaar, de aarde en het universum.
Vervolgens zullen we afstemmen wat we die dag willen en welke acties we willen nemen. De rest van de ochtend gaan we hier dan ook daadwerkelijk mee aan de slag.
Na de lunch, die iedereen van huis heeft meegenomen, gaan we ons met het gezamenlijke project bezighouden. Eerst gaan we kijken en merken wat we willen weten, leren, ervaren en doen. Vervolgens wat ieders bijdrage hierin gaat zijn. Daarmee gaan we dan aan de slag. Aan het eind van de schooldag kijken we terug. Wat was er fijn? Wat was er leuk? Welke bijdrage zijn we geweest aan onszelf, aan de groep en aan ons project? Waar zijn we dankbaar voor? Wat was er juist aan de dag? En hoe kunnen we morgen en de dagen erna nog meer plezier hebben met onszelf, onze projecten en elkaar?

Kosten

Sparkling Kids is een B3 school. Dit heeft de consequentie dat we niet bekostigd worden vanuit de overheid. Een reguliere school ontvangt jaarlijks €6900,- per kind. Wij ontvangen dit niet. Sparkling Kids is een zogenaamde (B3) particuliere school. Wij zijn echter van mening dat ieder kind recht heeft op onderwijs wat bij zijn behoefte aansluit. Dat dit niet alleen mogelijk is voor kinderen van ouders die deze hoge kosten kunnen betalen. Daarom vragen wij een bijdrage van €100,00 per maand per kind.

Daarnaast zijn we andere financieringsmogelijkheden aan het onderzoeken. Hierbij kunt u denken aan sponsoring en crowdfunding.

Klik HIER om naar onze ANBI pagina te gaan waar je ons beleidsplan en bijbehorende documenten vindt.

Inschrijven

De eerste maand bij Sparkling Kids is een maand om aan elkaar te wennen. Zo kunnen kind en ouders ervaren en voelen of de visie van Sparkling Kids echt bij ze past. We rekenen ook voor deze maand €100,00. Als het na die eerste maand wederzijds bevalt kan het kind worden ingeschreven.

Scroll naar top