Kleinschalig en gemoedelijk

Wij kunnen maximaal 20 kinderen plaatsen op onze school. Hier hebben we, om meerdere redenen, bewust voor gekozen. Veel kinderen op onze school zijn hooggevoelig en hebben last van teveel prikkels. Daarnaast vinden we het belangrijk om ook echt één op één contact te hebben. En we vinden het fijn om een echt huiskamergevoel te creëren. Bij voldoende belangstelling zal er een locatie bij komen.

Wij luisteren naar de ideeën van de kinderen en onderzoeken hierin de mogelijkheden. Ondanks dat we gebruik mogen maken van twee prachtige locaties, zien we in activiteiten ook volop mogelijkheden om de kinderen te laten kennismaken met de maatschappij en hiervan te leren. De kinderen krijgen de mogelijkheid om de maatschappij te onderzoeken in zijn vele facetten. Wij zien dat deze activiteiten een grote bijdrage zijn aan de kinderen en we geloven in deze natuurlijke manier van natuurlijk leren. Daarom hebben wij deze activiteiten op een dusdanige manier geïntegreerd in ons programma.

Dagindeling

Elke dag zullen we beginnen met een meditatie. Dit zal ons helpen om ons te verbinden met onszelf, elkaar, de aarde en het universum.
Vervolgens zullen we afstemmen wat we die dag willen en welke acties we willen nemen. De rest van de ochtend gaan we hier dan ook daadwerkelijk mee aan de slag.
De kinderen mogen naar hun eigen lijf luisteren, wanneer het eten of drinken nodig heeft. Daarom mogen de kinderen, hun van huis meegebrachte eten nuttigen wanneer ze daar behoefte aan hebben.

’s Middags gaan we kijken en merken wat we willen weten, leren, ervaren en doen. Vervolgens wat ieders bijdrage hierin gaat zijn. Daarmee gaan we dan aan de slag. Aan het eind van de schooldag kijken we terug. Wat was er fijn? Wat was er leuk? Welke bijdrage zijn we geweest aan onszelf, aan de groep en aan ons project? Waar zijn we dankbaar voor? Wat was er juist aan de dag? En hoe kunnen we morgen en de dagen erna nog meer plezier hebben met onszelf, onze zelfbedachte projecten en elkaar?

Leerdoelen-verzamelalbum

Voor het direct zichtbaar maken van de ontwikkeling van het kind en het voldoen aan de eisen van de onderwijsinspectie (zij vinden het netjes bijhouden van deze map namelijk een prima kindvolgsysteem!) maakt Sparklingkids gebruik van de EXOVA leerlijnen BV ontwikkelde complete mappen voor PO en VO. Deze mappen zijn te gebruiken op school én thuis.

Financieel

Doordat onze school niet gefinancierd wordt de overheid, moeten we creatief zijn. Wij worden daarom heel blij van donaties en sponsoren. Wij hebben een ANBI status. Ook kun je vrienden van Sparklingkids worden. We hebben daarook een hogere ouderbijdrage, om
samen deze fijne plek voor onze kinderen te realiseren.

Tarieven zijn onder voorbehoud:
Minimum bedrag €100,-
Plus bedrag €…,- of meer

Dit is om samen de school te kunnen dragen. Geld is energie. Je kan fysiek aanwezig zijn om tijd en energie in onze learning community te steken, maar ook dmv geld wanneer beide
ouders werken. Samen, voor en met elkaar zorgen we voor onze kinderen, om ze een veilige plek te bieden waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.

Klik HIER om naar onze ANBI pagina te gaan waar je ons beleidsplan en bijbehorende documenten vindt.

Inschrijven

De eerste maand bij Sparkling Kids is een maand om te voelen en ervaren. Past deze vorm van onderwijs echt bij mijn kind, bij mij? We rekenen ook voor deze maand €100,00. Als er na de wenmaand van beide kanten een YES! is dan kan het kind worden ingeschreven.